Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

EUC Sjælland kvalitetsstempler nye rørlæggere

Erhvervslivet får nu større sikkerhed for et højt faglige niveau på de medarbejdere, de sender på AMU-kursus i rørlæggeruddannelsen.

Fra EUC Sjælland har Kloaksektionen modtaget information om, at skolen har indført en obligatorisk prøvepå uddannelsen, hvilket ikke blot vil løfte niveauet på rørlæggeruddannelsen, for det har også allerede betydet en øget tilgang af kursister – og dermed flere kvalificerede rørlæggere i job.

Mangel på kvalificerede rørlæggere

- Hidtil har det været kutymen i kloakbranchen, at hvis man havde brug for ekstra hænder til en specialopgave, så spurgte mester bare sin sjakbajs, om han kendte nogen, han kunne anbefale, fortæller Rune Grimsbo, der er faglærer på EUC Sjællands struktør- og brolæggeruddannelse, og herunder rørlægger- og kloakmesteruddannelsen.

Obligatorisk prøve løfter niveauet på uddannelsen

EUC Sjællands obligatoriske prøve på rørlæggeruddannelsen består af en 5 timers teoretisk og en 6 timers praktisk prøve. Her skal kursisterne bl.a. bevise, at de kan projektere og udføre et afløbsanlæg for et enfamiliehus.

Når kursisterne har gennemført kurset og bestået prøven, er der nu dokumentation for, at de rent faktisk har opnået de krævede færdigheder på uddannelsen. Det har bidraget til at løfte det faglige niveau - ikke bare for den enkelte rørlægger – men for hele uddannelsen. Og prøvekravet er blevet rigtig positivt modtaget af vores kursister.

- Selvfølgelig er der nogle få, der har været lidt forskrækkede over at skulle til prøve, siger Rune Grimsbo og uddyber, deres tilbagemeldinger har heldigvis været, at fulgte de godt med i undervisningen, følte de sig også klar på selve prøvedagen. Og alle har været glade for at kunne stå med et bevis i hånden ved endt uddannelse.

En vigtig medspiller i virksomhedens kvalitetsstyring

Som rørlægger arbejder man med udførelsen af kloakeringsarbejde og afløbsinstallationer under jorden til regnvand, spildevand og drænvand. Rørlæggeruddannelsen er opbygget af en række AMU-uddannelsesmål og er mindstekravet for at kunne udføre kloakarbejde.

- Den uddannede rørlægger har en meget vigtig rolle i virksomhedens kvalitetsstyring, forklarer Rune Grimsbo, og den obligatoriske prøve sikrer, at virksomheden får en fagligt kvalificeret medarbejder, som igen medvirker til, at virksomhedens kvalitetsledelsessystem i projekterne opfyldes.

Læs mere

Du kan læse mere om rørlæggeruddannelsen på www.eucsj.dk/amu, hvor tilmelding foregår elektronisk. Kursussekretær Berit Roholte kan desuden træffes på bero@eucsj.dk eller tlf. 2523 5764.

 

Billedtekst: Rune Grimsbo i ”sandkassen” på EUC Sjælland, hvor de kommende rørlæggere udfører de praktiske øvelser.